USAID

RITI dot-Gov
Romanian Information Technology Initiative

Internews

 English Version

Activitati ale RITI dot-Gov

 

Prima pagina

Stiri

IT&C in Romania

Activitati

Documente 

Legaturi

Contact


Activitati

2002

 • 13 Decembrie 2002
  RITI dot-Gov a prezentat comentarile la versiunea finala a Autorizatiei Generale pentru furnizarea de servicii si retele de comunicatii electronice a ANRC dupa un proiect anterior prezentat de RITI dot-Gov la ANRC.

 • 2-6 Decembrie 2002
  Directorul de proiect a participat ca vorbitor la sesiunea „Southeast Europe’s Leading Practitioners”, in Washington, organizata de Programul De Liberalizare a Telecomunicatiilor din Europa de Sud-est din SUA. 

 • 19 Noiembrie 2002
  Sesiune de pregatire pentru membrii ANRC si MCTI privind modului de desfasurare a activitatilor de Relatii Publice pentru o autoritate de reglementare

 • 7-9 Noiembrie
  Directorul proiectului a facut cateva prezentari la Conferinta Regionala Ministeriala pentru pregatirea Sesiunii Mondiale a Societatii Informatice (WSIS) 

 • 27 Octombrie - 3 Noiembrie 2002
  Timp de o saptamana in SUA, Presedintele si toti directorii ANRC au facut o vizita la FCC si alte institutii americane relevante. Grupul a fost de asemenea invitat sa viziteze doi mari operatori de comunicatii electronice din USA. 

 • 10 Octombrie 2002 
  Seminar pentru sectorul privat privind noua piata a comunicatiilor electronice din Romania, probleme legislative si oportunitati de afaceri 

 • 16 –20 Septembrie 2002 
  Seminar introductiv pentru personalul ANRC 

Telecentre - Proiect pilot 

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dl. Dan Nica a aprobat Vineri 6 Iunie 2003  propunearea noastra ca RITI dot-Gov sa conduca un proiect pilot pentru Telecentre in Romania . Dl. Ministru a sugerat de asemenea cateva locatii pentru aceste centre. 

Am inceput direct prin a explora locuri potentiale, si am vizitat comunitatile propuse de Dl. Ministru. Primarii si alti reprezentanti ai comunitatilor pe care i-am intalnit au subliniat marea necesitate de a-si imbunatati facilitatile de comunicare. Au mentionat de asemenea ca multe familii din sat au rude in alte parti ale Romaniei si chiar in strainatate. Cum multe sate au doar un telefon cu plata, daca exista si acela, este imposibil pentru rudele care locuiesc in afara sa ia legatura cu familiile lor. Serviciul de mesagerie ce urmeaza a fi introdus in telecentre va face in sfarsit posibil ca membrii familiei sa poata lua legatura unii cu altii , indiferent de locul unde locuiesc. 

Pe data de 27 Iunie au fost selectate primele locatii unde vor fi dezvoltate Telecentre.

Intre 12-14 Iulie au fost vizitate locatiile selectate pentru Telecentre pentru discutarea unor probleme practice. Vedeti de asemenea schema unui Telecentru.

Vom incerca sa punem in functiune primul TeleCentru la inceputul toamnei. Acesta va fi operat de comunitatea locala dar RITI dot-Gov va asigura suportul necesar. Vom evalua de asemenea cu atentie modul in care sunt folosite noile servicii si ce efecte pozitive va avea centrul asupra oamenilor care traiesc in comunitatea respectiva.

O alta vizita la Telecentre impreuna cu  RITI -Access a avut loc la inceputul lui Septembrie pentru a finaliza detaliile tehnice si logistice in legatura cu punerea in functiune a Telecentrelor . Intre 24-26 Septembrie reprezentantii Comunelor au participat la instruirea organizata de RITI dot-Gov in Bucuresti care a cuprins aspecte generale legate de functionarea Telecentrelor si Utilizarea Calculatoarelor si a Internetului. 

Telecentrele au fost echipate pina la mijlocul lui Octombrie si sunt deschise incepind cu 14 Octombrie 2003. (Telecentrul din Rebricea a fost deschis mai tirziu, pentru ca solutia tehnica aleasa necesita o perioada mai lunga de implementare). RITI dot-Gov va verifica modul in care Telecentrele sunt conduse de catre comunitatile locale si asigura serviciile necesare de telecomunicatii pentru oamenii din comuna. Proiectul nostru va asista comunitatile cu orice probleme ulterioare legate de functionarea Telecentrelor.

Cititi Raportul privind crearea telecentrelor din cadrul proiectului pilot

Proiectul RITI dot-Gov face parte din alianta dot-Com finantata de USAID

Dot-Com Alliance

© 2003-2005 Internews