USAID

RITI dot-Gov
Romanian Information Technology Initiative

Internews

 English Version

 Prima pagina

 

Prima pagina

Stiri

IT&C in Romania

Activitati

Documente 

Legaturi

Contact


Prezentarea proiectului RITI dot-Gov

 
Pe 30 Septembrie 2005 s-a incheiat proiectul RITI dot-Gov, finantat de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, implementat de catre Internews Network, Inc.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de trei ani si a colaborat cu autoritatile guvernamentale romane, inclusiv cu Autoritarea de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu sectorul privat din domeniul ICT si diverse organizatii ale societatii civile.

Internews Network si echipa proiectului RITI dot-Gov apreciaza sustinerea si colaborarea tuturor organizatiilor si persoanelor care au ajutat la succesul activitatilor lor. 

Site-ul proiectului va continua sa existe; va rugam sa vizitati pagina www.riti-internews.ro  pentru mai multe informatii despre proiect.

Puteti afla informatii despre USAID (Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intenationala) Romania pe site-ul http://www.usembassy.ro/usaid.htm

Biroul proiectului este acum inchis

Echipa proiectului poate fi contactata la Asociatia Pentru Tehnologie si Internet (APTI). Aceasta organizatie non-profit va continua activitatea in domeniul politicii ITC pentru Romania.

Bogdan Manolea: bogdan.manolea at apti.ro 
Anca Argesiu: anca.argesiu at apti.ro 

Site-ul APTI este: www.apti.ro 

Va multumim inca o data pentru sustinere si colaborare.
 

*********************

 
Romanian Information Technology Initiative (RITI), este parte a aliantei DOT-COM care cuprinde trei acorduri de cooperare finantate de USAID, fiecare intr-un domeniu specific de expertiza, doua dintre ele fiind prezente in Romania :
 
  • dot-GOV (RITI Policy): condus de Internews Network. Promoveaza reforma de politica si reglementare pentru crearea unor medii adecvate IT&C, inclusiv comertul electronic si Internet deschis si sigur, dar si comertul in serviciile telecom 
  • dot-ORG (RITI Access): Extinde accesul la IT&C catre comunitati neprivilegiate si accelereaza aplicatiile de utilizare directionata catre dezvoltare a IT&C –condus de Academy of Educational Development (AED) (Academia de Dezvoltare Educationala). 
 
Initial, RITI dot-Gov, denumit si RITI Policy, a asigurat asistenta in probleme de importanta pentru crearea unui mediu de reglementare pentru a face fata tranzitiei de la o piata de monopol a telecomunicatiilor la o piata competitiva complet libera. S-au organizat diverse activitati de pregatire pentru noua autoritate de reglementare, ANRC dar s-a acordat si asistenta pentru sectorul privat cu accent specific pe IMM-uri. 
 
Alte sesiuni de lucru s-au axat pe discutarea solutiilor de telefonie fara fir care ar putea fi constructive pentru Romania si pe elaboratea acelor tipuri de masuri de reglementare care ar fi necesare pentru faciltarea implementarii acestor solutii.
 
In timpul celui de-al treilea si ultim an de operare, RITI dot-Gov se concentreaza in special pe subiecte legate de securitatea informatica si e-Government, de mare interes pentru MCTI. 
 
RITI dot-Gov poate face apel la un number de experti din Statele Unite si din diverse parti ale Europei. 
 
 

Accesati in mod gratuit Utilizarea calculatorului si a serviciilor electronice - Un ghid pentru functionarii publici realizat de RITI dot-Gov si MCTI !!!

 

Proiectul RITI dot-Gov face parte din alianta dot-Com finantata de USAID

Dot-Com Alliance

© 2003-2005 Internews